Skip to content

Történetünk

A NESTEA frissítő üdítőital, amely teakivonat és gyümölcslé felhasználásával készül, és valódi felfrissülést nyújt számodra. Ismerd meg a tea és a NESTEA történetét!

History of Tea

A tea története

A legenda szerint a teát a mitikus Sen Nung kínai császár fedezte fel időszámításunk előtt 2737-ben, amikor egy bokor levelei egy pohár forró vízbe hullottak. Miután a császár megitta az italt, frissítőnek találta, és úgy vélte, hogy gyógyító hatása van.

Teafajták

A teának többféle változata létezik, például fehér, zöld, oolong és fekete tea. Kevésbé ismert, hogy habár különböznek egymástól, mégis ugyanabból a Camellia sinensis nevű növényből készülnek.

Iced Tea

Jegestea

A jegestea története egészen az 1800-as évek elejére nyúlik vissza, de igazán csak az 1904-es St. Louis-i világkiállítás után terjedt el. Az indiai tea biztosa, Richard Blechyden, a látogatókat forró teával kínálta, de csak kevesen ittak belőle a nagy hőség miatt. Ezt felismerve, Richard és csapata inkább jegesteát készített a látogatóknak, amellyel óriási sikert arattak. Mióta a fogyasztók az italt megismerték, a jegestea népszerűsége egyre csak nőtt. A NESTEA története 1948-ra nyúlik vissza, és ma a Föld számos pontján nap mint nap fogyasztják.

NESTEA

NESTEA

A NESTEA olyan tea kivonat és gyümölcslé felhasználásával készülő üdítőital, amely igazán felfrissít. NESTEA jegesteáinkhoz egyaránt használunk fekete és zöld tea kivonatot. Számos ízben érhető el, mint pl.: NESTEA citrom, barack, mangó-ananász és a NESTEA Zöld tea citrus, barack és eper-aloe vera.