A víz mint a kávézás legfontosabb kiegészítője

Egyre elterjedtebb szokás vendéglátó helyeken, hogy egy kis pohár vizet szolgálnak fel a kávé mellé. Viszont az kevésbé közismert, hogy a kis fekete kísérőjeként a víz számos jótékony hatással bír. Itt az ideje, hogy mi magunk is meghonosítsuk ezt a jó szokást!

Sokan szeretik az erős, sőt keserű kávét - viszont legalább ugyanennyire jólesik leöblíteni egy pohár vízzel. De nem csak emiatt érdemes vizet fogyasztani a kávézás mellé!

Ha szereted a minőségi, különlegesebb kávékat, akkor a víz típusa sem lesz mindegy. Sok ásványvíznél ugyanis - valamelyik ásványi anyag kiemelkedő jelenléte miatt - annyira “kilóg” egy karakteres íz, hogy az az elfogyasztott kávé kellemes utóízét is befolyásolja, esetleg rontja. Érdemes ilyenkor kiegyensúlyozott ásványianyag-tartalommal bíró ásványvizet, mint például a NaturAqua vizeit választani, ami semleges ízével nem zavar be a kávézás mindennapi ünnepébe.
Ha pedig a kávézás előtt iszol egy kis pohár vizet, akkor azzal az ízlelőbimbóidat tisztíthatod ki, így még inkább élvezheted a markáns ízeket.

A víz semlegesíti a kávé okozta savasságot, és segít visszaállítani a szád és a gyomrod pH-értékét. Emellett, mivel hígítja a kávét, késlelteti a fogaid elszíneződését. Szóval ha van egy kis bűntudatod amiatt, mert a kávézással árthatsz a fogaid fehérségének, csak igyál meg utána egy nagy pohár vizet.