Skip to content

Mi, a Cappy csapata már több mint 60 éve sajtoljuk ki a lehető legtöbb jóságot a gyümölcsökből. Munkánk gyümölcsei jóízű, magas tápértékű és kiemelkedő minőségű gyümölcslevek, nektárok és gyümölcsitalok.

1940

1940. május 13-án Belgium küszöbön álló német megszállására számítva Carl West, a Coca-Cola belgiumi menedzsere azt javasolta beosztottainak, hogy berendezéseikkel és cukorkészletükkel meneküljenek Angliába. Hosszú és drámai eseményekben is bővelkedő útjuk azonban meghiúsult, ugyanis az Angol-csatorna partján arra kényszerültek, hogy visszatérjenek Belgiumba. Hazatérve meglepődve látták, hogy az üzem sértetlen maradt.

A háború ellenére az élet ment tovább. Mivel képtelenség volt a híres Coca-Cola koncentrátumot az Egyesült Államokból beszerezni, Carl West kidolgozott egy narancsízű italt, amelyet Cappy-nek nevezett el. A belgák azonnal szívükbe zárták az italt, amely később az egyik legnépszerűbb The Coca-Cola Company márkává vált.

Még 1940-ben a Minute Maid vállalat kutatói új megoldást találtak arra, hogyan lehet a narancslevet hosszabb ideig eltartani.

1950

Az 1950-es évek elején a nagy távolságokban történő narancslé-szállítás is tovább fejlődött. Az újdonság abból állt, hogy a narancslevet lefagyasztották és különleges fagyasztóegységekben szállították a megrendelőknek.

1960

1960-ban a The Minute Maid Company, akkor a gyümölcslé-piac világvezető vállalata, a The Coca-Cola Company részévé vált. Így, a The Coca-Cola Company több évtizedes tapasztalata egyesült a Minute Maid szakértelmével.

2002

2002-ben végre Magyarországon is bevezetésre került a Cappy gyümölcslé, igy a világ több mint 200 országában jelenlévő Cappy termékek a magyar fogyasztók mindennapjaiban is megjelenhettek.

2003

Magyarországon bevezetik a Cappy Ice Fruit gyümölcsitalt.

2013

A Cappy Magyarországon is bevezeti a Cappy Pulpy gyümölcsitalt.

2014

Magyarországon is bevezetik a Cappy Junior gyerekitalt.

2016

elindult hódító útjára a Cappy Great Start reggeli gyümölcsital

2017

Mi, a Cappy csapata, szeretnénk inspirálni a világot, azzal a jósággal, ami magas tápértéku és kiemelkedo minoségu Cappy gyümölcslevek, nektárok, és gyümölcsitalok sajátja. Hiszünk abban, hogyha jót cselekszünk, az nemcsak jó érzés, hanem jóízu is.